Räpinas tehtud katsed. Mulla pH ja viljade suhrusisaldus


pH
Lamminiidu muld 6,8%


Viljade suhkrusisaldus:
Seda mõõdetakse refraktomeetriga suhkrute määramiseks.
Seda aparaati saab kontrollida, kui panna klaasile destileeritud vett, siis peab näidik olema 0.
Mõõdab mahlas olevate suhkrute osa, palju valgust neeldub.

Katse:
Eesti viinamari 4,8%
porgand 11,6%
Pirn 7%
Küüslauk üle 25%
Mandariin 12,4%
Kurk 2%
Üun Golden Delicious 7%
Tomat 1%
Eesti õun 'Auksis' 13,6%
Poeviinamari 17%
Sibul 9%

Vieni tehakse marjadest mille suhkrusisaldus on üle 14%.
Suhkrusisalduse %/2 = alkoholi %.
Ehk siis Auksisest saaks selline pea 7% veinikese.


Comments

Popular Posts